Warsztaty kulinarne w ramach POPŻ Podprogram 2021 PLUS pn. Wykorzystuję – nie marnuję, czyli zero waste w kuchni – relacja

Warsztaty kulinarne w ramach POPŻ Podprogram 2021 PLUS

pn.”Wykorzystuję – nie marnuję, czyli zero waste w kuchni”

W dniu 08.09.2023 r. na dziedzińcu Lubawskiego Centrum Aktywności Społecznej w Lubawie w ramach działań towarzyszących organizowanych przez Bank Żywności w Olsztynie odbyły się warsztaty kulinarne, które przeprowadził szef kuchni Maciej Maciejewski.

Podczas warsztatów uczestnicy mieli okazję dowiedzieć się jak w nieoczywisty sposób wykorzystać zwykłe produkty przygotowując smaczne i pełnowartościowe posiłki niezależnie od wysokości domowego budżetu. Pan Maciej Maciejewski wraz z uczestnikami ugotował również pyszne danie, które każdy z powodzeniem będzie mógł przygotować w własnej kuchni.

Uczestnikami warsztatów były osoby zakwalifikowane do udziału w Podprogramie 2021 Plus.

 

Zdjęcie przedstawia uczestników warsztatów kulinarnych
Zdjęcie przedstawia uczestników warsztatów kulinarnych

 

Zdjęcie przedstawia uczestników warsztatów kulinarnych
Zdjęcie przedstawia przygotowane przez uczestników danie